Ei muuta ku Joulumieli päälle ja leipomahan.
Piparkakkutaikina.
2dl Tummaa siirappia
2dl Taloussokeria
3rkl piparkakkumaustetta TAI 2rkl kanelia,1rkl inkivääriä,1rkl kardemummaa,1rkl neilikkaa.
250g voita tai margariinia jos niikseen tykkää.
2 KANANmunaa
9dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
Teeppä sitten seuraavaksi jotain tähän suuntaan.
1. Mittaa tumma siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Lisää paloiteltu voi ja hämmennä kunnes seos on sulanut ja anna seoksen jäähtyä 20-30min
3. Lisää KANANmunat yksitellen vatkaten.
4. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
5. Paketoi taikina esim elmukelmun sisään yön yli muhimaan jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä jauhotetulla pöydällä kaulitsemalla taikina sopivan paksuiseksi letuksi ja leikkaa muotin avulla haluamiasi kuvioita.
6 . paista 200 asteessa n.6-10 min. ( 6 minuuttia kun itselläni oli uunissa niin oli ihan sopiva aika ) joten tarkkaile pipareitasi niin eivät pala. ja näistä tuli aika muhkeitakin vielä joten jätä vähän hajurakoa.
![]() |
Apuvoimat kelpaa aina. |
![]() |
uuniin odottamassa. |
![]() |
Näitä tuli tämän ohjeen pohjalta 6 peltiä. määrä tietysti riippuu kuinka paksuja pipareita teet ja millaisilla muoteilla. |
No comments:
Post a Comment